fbpx

Leefstijlanalyse

Door voortschrijdende inzichten wordt steeds meer duidelijk wat de oorzaken zijn welke een rechtstreekse invloed hebben op onze dagelijkse energie en gezondheid. 

Was het tot voor kort afwachten of je gezegend zou zijn met een blakende gezondheid, nu weten we dat onze keuzes van alledag bepalen wat of er met jouw gezondheid gebeurd, nu, morgen en op de lange termijn.

We leiden ons leven aan de hand van een persoonlijke, door iedereen zelf ontwikkelde Blueprint. Deze Blueprint stuurt de programmering van ons DNA aan. Foutjes in de persoonlijke Blueprint, sluipen er ongemerkt in, omdat de verleidingen om ons heen gigantisch zijn. 

Ongemakken en aandoenigen zijn helaas het gevolg.

Maar jij kunt er Nù iets aan doen…!

Jouw keuzes, jouw gezondheid

De praktijk is namelijk dat jouw keuze van vandaag vaak geen directe invloed heeft op jouw gezondheid van morgen. Jouw keuze van vandaag heeft echter wel degelijk invloed op jouw gezondheid op termijn. 

Dit komt omdat jouw keuzes van vandaag in staat zijn om de processen welke zich dagelijks voltrekken in jouw lichaam licht te ontregelen. Ons lichaam is zo flexibel dat het daar niet direct last van zal krijgen. 

Gebeurt dit echter dagelijks, dan is het begrijpelijk dat op termijn deze processen ontregeld gaan worden, dit vertaald zich naar een afnemende energie en op termijn gezondheid.

Grip op gewoonten

Wil je dus meer grip krijgen op je dagelijkse energie en gezondheid op termijn, dan is het belangrijk om te weten of de keuzes welke jij maakt invloed hebben. 

Het merendeel van de alledaagse keuzes (80%) maken we onbewust en zijn gebaseerd op kopieergedrag en gewoonten. Gewoonten die we al van kinds af aan aangeleerd hebben. 

Kopieergedrag waarvan we ons totaal niet bewust zijn of en in hoeverre of dit gedrag onze energie en gezondheid op termijn ondermijnt.

Doe de test....!

Geef eens eerlijk antwoord op de onderstaande uitspraken:

 1. Ik heb last van overgewicht of ondergewicht.

   

 2. Ik heb regelmatig last van stress.

   

 3. Ik gebruik regelmatig medicijnen (met/zonder recept).

   

 4. Ik heb iedere dag weer last van energiedips.

   

 5. Ik heb geen idee of ik wel volwaardige voeding binnenkrijg.

Heb je één of meerdere uitspraken moeten bevestigen met “ja”, dan is is er veel winst te behalen uit een leefstijlanalyse.

Leefstijlanalyse

 • De basis van een leefstijlanalyse wordt gevormd door een in te vullen online-dagboekje.
 • Aan de hand van dit boekje wordt een leefstijlinterview afgenomen.
 • Het ingevulde dagboekje dient ook als basis voor de te maken voedingsstoffenanalyse.
 • De voedingsstoffenanalyse is een in eigen beheer ontwikkeld programma dat jouw dagelijkse maaltijden vertaald naar 60 verschillende voedingsstoffen.
 • Tenslotte volgt een B.I.A. meting. Een B.I.A. meting met behulp van een monitor brengt jouw lichaamssamenstelling in kaart.

Ik ben overtuigd van de meerwaarde van een leefstijlanalyse en kom graag in contact met een specialist.