fbpx

Academy for Lifestyle Optimization

Zet zich in voor de verspreiding van de noodzakelijke kennis om levenslang gezond te blijven.

Ten behoeve van dit doel is er een online-opleiding Longevity gerealiseerd.

AFLO is er trots op om volledig onafhankelijk te zijn.

Ben je nieuwsgierig? Vraag dan nù de GRATIS proefles aan!

Hoi, ik ben Richard

Ik ben beleidsbepaler bij de Academy for Lifestyle Optimization en full-time bezig met levenslang gezond te zijn.

Vanaf de lagere school ben ik getriggerd door het aspect gezondheid. Gedurende de jaren heb ik vele mensen in mijn omgeving zien tobben met hun gezondheid. Tot ik op een leeftijd kwam dat ik mij ging afvragen wat of de oorzaak zou zijn.

Ik heb mij hierom verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde en ben aansluitend in de internationale onafhankelijke onderzoeken gedoken. 

Ik heb mijn opgedane kennis in de praktijk gebracht door een groot aantal mensen te begeleiden naar meer verstandige keuzes in een tempo dat past bij de betreffende persoon.

Andere keuzes, niet omdat ik dat zei, maar als gevolg van kennisoverdracht en vervolgens zelf meer verstandige keuzes laten maken. Dat leidde keer op keer tot een significante betere Quality of Life!

Longevity heeft daarom vanzelfsprekend een orthomoleculaire grondslag, maar standaard wordt er geen gebruik gemaakt van supplementen. De basis dient namelijk altijd goede volwaardige voeding te zijn, omdat de mens zichzelf maakt en onderhoud uit zijn voeding. Tegelijkertijd ben ik mij bewust dat voeding momenteel wordt ingezet als massavernietigingswapen. Goede en bewuste keuzes zijn vandaag de dag dus meer dan noodzakelijk.

Dankzij alle tot mij genomen informatie uit de afgelopen jaren ben ik inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat gemak voor de individuele mens duur wordt betaald. Namelijk met het inleveren van gezondheid….!

pasfoto nw

En ik ben Quintus

Ik ben medebeleidsbepaler bij de Academy for Lifestyle Optimization en ook full-time bezig met levenslang gezond te zijn.

Met mijn sportachtergrond heb ik altijd geweten dat beweging heel belangrijk is. Dit gecombineerd met gezonde voeding, weten hoe om te gaan met stress en een goede nachtrust bepalen voor het grootste gedeelte je kwaliteit van leven.

Ik besef me goed dat het niet makkelijk is om gewoontes te doorbreken, en dat je daar hulp bij nodig kunt hebben. Ook omstandigheden zoals een druk gezinsleven of baan hebben daar veel invloed op. Dat is ook de reden waarom ik Longevity Specialist ben geworden; ik spreek namelijk uit ervaring, en sta vooral met beide benen op de grond.

Ik heb een nuchtere kijk op dingen en hanteer een praktische aanpak die werkt. Ik ben toegankelijk en heb een realistisch beeld van verandering; je zult het zelf moeten gaan doen en humor speelt een grote rol.
Ik zal je niet vertellen dat je moet stoppen met drinken, elke dag zou moeten sporten of nooit meer een taartje mag eten.
Door kleine stapjes te nemen, worden de eerste successen geboekt en worden we bewust van de dagelijkse keuzes die direct invloed hebben op het welzijn. Hierdoor gaan we ons gezonder, energieker, fitter en mentaal sterker voelen. Met als extra cadeau voor jezelf; de kans op ziektes op latere leeftijd verminderen.

Dit is voor iedereen haalbaar en dat wil ik graag op een inspirerende manier met jou bereiken zodat jij je zowel mentaal als fysiek vitaal voelt, met als motto: ‘alles in balans’!

 

Wat mensen ervan denken...

"Ik was altijd van mening dat ik gezond leefde, wat betreft voeding en beweging. Nou, ik had niet gedacht de je lichaam dus zoveel voedingstoffen nodig had! Ik moest dus toch gaan wennen om anders te gaan eten, de oefeningen waren niet zo moeilijk en ik moest een aantal gewoontes gaan afleren. Als ik iets doe, doe ik het ook goed, misschien dat daarom al na twee weken de meetresultaten al beter werden. Na afloop, voelde ik me beter dan ik me ooit gevoeld heb, energieker, slaap beter, geniet meer van het leven. Het LSN programma is dus echt een aanrader."
Alicia
41 jaar
"Op het oog een eenvoudig en logisch programma, maar ik was toch wel erg blij met de wekelijkse begeleiding. De resultaten waren ver boven verwachting. Mijn dank daarvoor!"
Jan
43 jaar
"Ik ben een fanatiek sporter en uit nieuwsgierigheid toch maar op de uitnodiging ingegaan om een voorlichting bij te wonen. Wat schrok ik toen ik na afloop doorgemeten werd. Ik had niet verwacht zo een hoog vetpercentage te hebben. Daarna heb ik me dus laten begeleiden gedurende 3 maanden. In het begin dacht ik, ik sport toch veel, dus de oefeningen hoef ik niet te doen. Echter na 3 weken was er nog niets veranderd, dus ben ik toch maar de oefeningen gaan doen. Twee weken later zag je al de resultaten, er is me ook uitgelegd dat ik me voornamelijk met cardio bezig hield en dat je, wil je wat bereiken, spieren moet opbouwen. Na afloop van het programma, was mijn vetpercentage aanzienlijk gedaald, de spiermassa is toegenomen en ik merk dat ik ook niet meer die trek heb in zoetigheid."
Henk
50 jaar
"Goh, ik had niet gedacht dat met zo een logisch programma je zoveel kon bereiken. Ik was zeker 22 kilo te zwaar en had al verschillende diëten gedaan, herbalife en Sonja bakker, Weightwatchers, maar elke keer daarna, kwam ik weer aan en op me oude gewicht, soms nog wel zwaarder ook. Toen ik werd gevraagd om naar een voorlichting te komen, dacht ik dat het wel niets zou wezen. Toen we aan het eind mochten wegen, ik als laatste, schrok ik toch wel van me metabolische leeftijd en vetpercentage. De eerste 3 weken waren erg moeilijk, ik had ook veel moeite met de oefeningen, maar mijn eten aanpassen vond ik toch wel erg lastig. Vanaf de 4de week ging het ineens een stuk beter, ook met de oefeningen, en al snel zag ik resultaat op de weegschaal. Ik ben nu al 18 kilo afgevallen, heb meer energie, slaap beter en ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen. Daar ben ik mijn coach nog het meeste dankbaar voor."
Renate
29 jaar

"Onze kans op ziek worden, wordt steeds groter"

Eén van de belangrijkste uitkomsten van de VTV 2014 (een publicatie van het RIVM), die de naam “Een gezonder Nederland” heeft meegekregen, is de stijging van het aantal chronisch zieken. Het RIVM voorziet een stijging van 5,3 miljoen in 2011 naar 7 miljoen in 2030. Daarbij zal ook het aantal mensen met twee of meer aandoeningen toenemen.

Zorg wordt onbetaalbaar

De zorguitgaven groeien zo hard dat we in 2040 zonder verdere maatregelen twee keer zoveel kwijt zijn aan zorg als in 2015. Dat is een verdubbeling, waarmee de zorgkosten over 20 jaar op 174 miljard euro uitkomen.

Uit de cijfers van het CPB blijkt dat met het huidige beleid het begrotingstekort vanaf die tijd langzaam uit de hand loopt. Vanaf 2060 explodeert de staatsschuld zelfs.

(Bron: Business Insider)

Meer weten..?

Meer informatie over toegang en duur van de opleiding bij de Academy for Lifestyle Optimization (AFLO) vind je hier.